=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Könyvajánló / összes


psy_58c2bb49cb636_timthumb.jpg

Bennünk élő istennők, Bennünk élő istenek

Szerző: Jean Shinoda Bolen - 2008.

 Mindannyian tanultunk az ókori görögök gazdag kultúrájáról, híres műveltségéről, pompás építészetéről. Biztosan felsoroltuk az általuk tisztelt isteneket is aszerint, hogy kinek mi volt a fő feladata, jellegzetessége. 


Jean Shinoda Bolen, a japán származású amerikai pszichoanalitikus azonban ennél sokkal többet mutat meg a görög mitológiából. A szerző szerint ugyanis az istennőkben az örök női szerepek jelennek meg, ezt fejti ki Bennünk élő istennők című kötetében. Úgynevezett archetipikus, tehát ősi, mindenki által ismert vonások fedezhetők fel az alakokban, ezek kezdettől fogva elkísérik a nőket. 


psy_58c2baeb94188_timthumb.jpg

Örömtréning

Szerző: Dr. Vidovszky Gábor - 2009.

 „Az öröm a legfőbb lélektani cél. A legfőbb jó az ember életében. Öröm nélkül nehéz élni.” – olvashatjuk Buda Béla előszavában. Alapvető igazság ez, hiszen minden ember célja, hogy örömteli, boldog életet élhessen. Vidovszky Gábor pszichiáter könyvében egy olyan önfejlesztő módszerrel ismerkedhetünk meg, mely egy lépéssel közelebb viheti az olvasót ennek megvalósításához.


psy_58c2b9934fabe_timthumb.jpg

„Senki sincs itt véletlenül” - Lakók és munkatársak történetei a KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonból

Szerző: Interjúkötet - 2007.

 "Sokféleképpen lehet olvasni ennek a könyvnek a címét. Amit számomra ez a mondat azóta jelent, az pontosan annyi, hogy egy valóságos közösségben (ami gyógyítani képes, tehát talaja lehet a változásnak) meg tud szűnni a feleslegesség, az alkalmatlanság érzése. […] Egy ilyen közegben mindenkinek helye van – és nem számít, hogy éppen honnan jön."


psy_58c2b8b4a5343_timthumb.jpg

Kamaszkor körül

Szerző: Vekerdy Tamás - 2010.

 A könyv első változata nagy múltra tekint vissza, 1986-ban jelent meg először. „Az alapjául szolgáló történeteket még öt évvel korábban mesélték és játszották el nekünk gyerekek, fiatalok.” – olvasható a szerző előszavában. A kötet legfrisebb kiadása 2010-es, de az első példány megjelenése óta 25 év telt el. Vekerdy Tamás tapasztalata szerint azonban nem történt jelentős változás a kamasz gyermeket nevelő családok életében. A kamaszok ismertetőjele még mindig az ellenkezés, a dac, a szárnypróbálgatás, az egyéni hajviselet és a divatkövetés. 


psy_58c2b875e7f05_timthumb.jpg

A család: harcmező és békesziget

Szerző: r. Bagdy Emőke, Kalo Jenő, Dr. Popper Péter, Dr. Ranschburg Jenő - 2007.

 

A pszichológia iránt érdeklődők már biztosan találkoztak az Élet dolgai könyvsorozat Mesterkurzus köteteivel. A könyvek alapjául szolgáló előadássorozat 2004-ben indult útjára azzal a céllal, hogy az érdeklődők számára betekintést nyújtson a tudomány és az ezotéria számos területére, a tanácstalan emberek számára pedig iránytűként szolgáljon mindennapi konfliktusaik megoldása során. A rendezvénysorozat előadói valamennyien szakterületük jeles képviselői, ez teszi lehetővé. hogy hiteles mesterekké váljanak az emberek számára.

 

 


1. / 12 oldal

KÉRDEZZEN TŐLÜNK