=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Jámbor Krisztián
okleveles pszichológus, szexuálpszichológiai szakpszichológus-jelölt


Névjegy:

Telefon: 06304285834

Rendelők:

1036 Budapest, Szépvölgyi út 1/b

Rendelési idő:
Előzetes időpont egyeztetés emailben: jambor1992@hotmail.com vagy telefonon: +36304285834.

Jámbor Krisztián pszichológus vagyok, jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem szexuálpszichológiai szakpszichológus képzésén folytatom tanulmányaimat. Célom, hogy egyéni/páros konzultációk keretében elfogadó légkörben segítsek azoknak, akik az életük valamely területén önismereti-önértékelési vagy motivációs problémákat tapasztalnak. Legyen szó pályaorientációról, nemi identitásról, szexuális orientációról, egyéb szexuális funkciózavarról, stresszkezelésről, kapcsolati/párkapcsolati elakadásról vagy időgazdálkodási nehézségről, forduljon hozzám bizalommal. A kliensekkel való közös munkám további célja a tudatosság, a kommunikáció, az önismeret és a problémamegoldási készségek személyre szabott fejlesztése, amelyek elősegítik a jövőbeli hatékonyabb életvezetést és önálló problémamegoldást. Az időpontokat rugalmasan tudom kezelni, igény esetén hétvégenként is megoldhatók az ülések.


Blogbejegyzések, írások:

Mivel foglalkozik és mikor tud segíteni a szexuálpszichológus?
2019. szeptember 12., Csütörtök 04:39

A szexuálpszichológia a pszichológia tudományának azon ága, amely a szexuális élet zavarait, elakadásait vizsgálja. Emellett a nemekre jellemző szexuális viselkedést, az ezt meghatározó testi-lelki tényezőket és szükségleteket, valamint ezek egymás közötti viszonyait kutatja. Ennek célja a minél teljesebb és harmonikusabb működés elérése, hiszen a szexualitás emberi létünk és mindennapjaink része.

Nárciszok bűvöletében: hogyan éljünk túl egy érzelmileg bántó kapcsolatot/kapcsolatban? (1. rész)
2019. december 11., Szerda 14:50

Napjainkban egyre könnyebben illetünk másokat a „divatos” nárcisztikus jelzővel, ha csúnyán bánnak velünk. Azonban pszichológusként vizsgálva sokkal árnyaltabb jelentése van a fogalomnak. Először is, fontos megjegyezni, hogy a nárcizmus, azaz önmagunk szeretete rendkívül fontos a megfelelő önértékeléshez, személyiségfejlődésünk része. Meg kell éljük, hogy szerethetők vagyunk, hogy másokat is megfelelően tudjunk szeretni. Azonban csakúgy, mint az élet egyéb területein, a szélsőségek itt is problémához vezetnek. A túlzottan egocentrikus működés klinikai elnevezése a patológiás nárcizmus, vagy más néven nárcisztikus személyiségzavar. (Fontos megjegyeznem, amikor a nárcisztikus kifejezést használom, akkor a klinikai zavarban szenvedő személyre utalok.) Jelen blogbejegyzés keretein belül nincs módom részletezni a probléma kialakulásának okát, fajtáinak felosztását, klinikai diagnosztikai kritériumait. Ezen kérdések megválaszolásához az egyik legjobb tájékozódási forrás Bánki György: A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című műve.

Értékelések:

Az értékelések alapján:

Még nem érkezett értékelés.

Szakember értékelése

KÉRDEZZEN TŐLÜNK