=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Ki is az a coach?
CZECZ FRUZSINA
CZECZ FRUZSINA
- 2017. 03. 08. 15:04

vörös.jpg

 Az elmúlt években a coach és coaching kifejezések nagy népszerűségnek örvendenek. Vajon hányan tudják pontosan, hogy mit takarnak ezek az angol szavak? Ha szótárban keresgéljük a jelentésüket, akkor azt találjuk, hogy felkészítés, edzés. De hogy kerülnek az edzők az üzleti életbe, vagy hogyan tudnak segíteni a komoly magánéleti döntések előtt?

 A coaching folyamán valóban egyéni edzéstervet kapnak a személyek, de nem a hasizomerősítés vagy bicepsznövelés a cél, hanem a szellemi és lelki jóllét. A coach bárkinek segíteni tud, de legtöbbször vezetőkkel dolgozik. Olyankor érdemes megkeresni, amikor egy cég életében jelentős változás történik, elbocsátásokra kell felkészülni, a dolgozó alulmaradt a stressz elleni küzdelemben vagy kommunikációs problémák ütötték fel a fejüket. 

Tévedés azt hinni, hogy a coach egy két lábon járó lexikon, aki mindenre tud megoldást és bármilyen területen megállja a helyét a bútorforgalmazástól a kávépörkölésig. Nem az a feladata ugyanis, hogy szakmai ötleteket adjon. Inkább abban segít, hogy a munkatárs megfelelően ki tudja jelölni a céljait, és ezeket meg is tudja valósítani. A megoldáshoz vezető uta(ka)t találják meg, és dolgozzák ki együtt a coach-csal. 

Eddig csak az üzleti életről esett szó, az itt segédkező coach-ok munkáját business coachingnak nevezzük. A coaching másik fajtája az életvezetési tanácsadás, azaz a life coaching. Ha valaki a magánéletében került nehéz helyzetbe, fontos döntés előtt áll, másik életszakaszba lépett, újdonságokba szeretne belekezdeni, de nem tudja, miként tegye, nagy támogatást kaphat egy coach-tól. 

Ha egy üvegfalon keresztül belesnénk egy coaching ülésre, csupán két beszélgető embert látnánk. A kívülálló számára ez könnyen egy baráti, segítő beszélgetésnek tűnhet, de valójában mélyebb tartalomról van szó. A folyamatosan kiépülő bizalom és a speciális kérdezéstechnika adja a coaching lényegét. 

Jogosan merül fel a kérdés az Olvasóban: ez nem ugyanaz, mint amit egy pszichológus végez? Vannak ugyan átfedések a munkák között, és sok segítő szakmában dolgozóból válik coach, a kettő között azonban van egy nagy eltérés: a coach nem terápiát tart. Az adott, aktuális problémára koncentrálnak, legyen az a vállalattal vagy a családdal kapcsolatos gond, kérdés, dilemma. 

Ahhoz, hogy egyszerűen megértsük a coaching lényegét, érdemes visszanyúlnunk a kifejezés gyökereihez. A postakocsi lovainak irányításából (stagecoach) ered a szóhasználat. Ha elképzeljük, hogy ez milyen sokrétű feladat és milyen speciális készségekre volt szükség, megkapjuk a választ a kérdésre: ki is az a coach? Egy felkészült, stabil segítő, aki számos kérdésben tud támogatást nyújtani azért, hogy egy személy a legjobbat hozza ki magából. Vezet, terel, de nem erőszakosan irányít a cél felé. A folyamatnak csak kedvező mellékhatása van: amellett, hogy egy ilyen támasszal könnyebben megy a munka, gördülékenyebb a családi élet, komoly személyiségfejlődéssel és önbizalom növekedéssel is jár! 


A cikkhez felhasznált források és további ajánlott irodalmak a témáról: 

www.hrportal.hu
www.hrportal.hu/hr
www.hr-outsourcing.co.hu
Mary Beth O'Neill (2008): Coaching. A vezetői szerep és feladat tudatosítása
Sárvári György (2008): A belső harcos útja. Coaching kézikönyv

 

A blogbejegyzést CZECZ FRUZSINA pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK