=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

A TRANSZPERSZONÁLIS PSZICHOLÓGIA ATYJA, STANISLAV GROF MAGYARORSZÁGON!
- 2017. 03. 08. 16:06

stan.jpg

 "Grof munkája az egyik legfontosabb újítás az elmúlt évtizedek személyiségelméleteiben."

 - Abraham Maslow

Különleges esemény a hazai pszichológiai életben. Stanislav Grof, a transzperszonális pszichológia úttörő alakja, feleségével, Christina Groffal Magyarországra látogat.

május 10-12-i magyarországi látogatásán Stanislav és Christina Grof két-két előadást és egy műhelyfoglalkozást tart majd. Megismerkedhetünk az önismeret és a pszichoterápia új perspektíváival, betekintést nyerhetünk a transzperszonális pszichológia elméletébe és gyakorlatába.
 
A transzperszonális pszichológia a legújabb tudományos felfedezésekkel karöltve rávilágított arra, hogy radikálisan újra kell gondolnunk az emberi pszichéről és a valóság természetéről alkotott képünket. Egy új paradigma van kialakulóban, amely a modern nyugati tudományok eredményeit szintetizálja az ősi spirituális filozófiák bölcsességével.
 
Az esemény 3. napján, május 12-én kerül megrendezésre az Országos Transzperszonális Találkozó Grofékkal, kiemelt vendégekkel és előadókkal.

A konferencia címe: Belső Utak Találkozása. 
Helyszíne a Belvárosi Színház ünnepélyes pódiuma.
 
A találkozó szellemisége

Ez a találkozó a tisztelt közönségnek szól, nem csak szakmabelieknek. A tökéletes egyensúly pszichológia és spiritualitás, valamint a szakmaiság és az archaikus belső útkeresés között. Mindannyiunkat összeköt, hogy kereső emberek vagyunk és életünk egy részét a belső útnak szenteljük akár spirituális gyakorlóként, terapeutaként, pszichológusként, vagy kutatóként. Garantáljuk, hogy minden történés ezen a napon érdekes, és mélyen elgondolkodtató tükör lesz. A terem megtelik, a figyelem összpontosul, magas erőszint jelenik meg. A spiritualitás és a módosult tudatállapotokkal való gyógyítás, tanítás és kutatás nagyjai számolnak be eredményeikről, és üdvözlik a színpadon a Grof házaspárt.
 
Az üdvözlésre érkezik egy észak-amerikai indián is, aki rövid szertartást vezet a jelenlévőknek a közönség színe előtt szent kellékeivel. Ezután Müller Péter felhívja a figyelmünket a sorsfeladatunkra, majd Stanislav Grof, aki 1969-ben Maslow-val megalapította a transzperszonális pszichológiát, elmeséli, hogyan is történt az elmúlt ötven év szemléletváltása és mi a jövő. Christina Grof a spirituális krízis témaköréről szól, majd rákövetkező előadók TED-stílusban húsz perces átadásokat tartanak. Minden előadó a Grof-féle témakörök egyik aspektusához kapcsolódó témát bont ki a maga területén. A legkomolyabb spirituális pszichológusok osztják meg a munkájukat, és ilyen szemléletű kutatók ismertetik a friss eredményeket, s végül egy kerekasztalnál összegyűlve beszélgetnek az előadók a közönséggel. 
 
A találkozó szól útkeresőknek, spirituális és pszichológia iránt érdeklődőknek, lélektani érdeklődésűeknek, önismeretre vágyóknak, valamint pszichológusoknak, pszichiátereknek, alternatív lelki segítőknek és gyógyítóknak.
 
Az előadók 

Prof.Dr. Bagdy Emőke: Hogyan hat a spiritualitás a párkapcsolatainkra és az életünk értelmének keresésére?
Müller Péter: A spiritualitás szerepe életünkben: megoldatlan sorsfeladataink megértése
Stanislav Grof: A transzperszonális pszichológia múltja, jelene és jövője
Christina Grof: Spirituális válság - A pszichospirituális krízisek megértése és kezelése
Orosz Katalin: Magzatból emberré válni: a születés terápiás módszerünk bemutatása
Dr. Hoppál Mihály: Sámán technikák az öngyógyításban
Dr. Frecska Ede: A látomások ereje és a lélek bora
Dr. Daubner Béla: Jóga, meditáció és hipnózis: hogyan használjuk a módosult tudatállapotokat a pszichoterápiában?
Bartha Dávid Péter: Mennyire van igény a transzperszonalitásra? Reflexiók egy terápiás praxisból.
Andrek Andrea: Hogyan hat az életünkre a méhen belüli életünk rejtett emléke? A grofi modell és a hazai magzatvizsgálatok eredményei
 
Kerekasztal beszélgetés és kérdés-felelet a közönséggel! A színpadon összeül Stanislav és Christina Grof, Prof.Dr. Bagdy Emőke, Dr. Hoppál Mihály, Orosz Katalin, Dr. Daubner Béla, Dr. Frecska Ede és Gánti Bence beszélgetni a felmerült témákról és a közönség kérdésire válaszol.
 
A regisztrációhoz és a további információkért látogasson el www.integralakademia.hu/grof oldalra.

 

A blogbejegyzést pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK