=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Honnan származnak a jó ötletek?
KOROM ANDREA
KOROM ANDREA
- 2017. 03. 08. 16:33

arc.jpg

 Mi köze a kávénak az angol felvilágosodáshoz? Milyen hatása lehet, hogy bizonyos gondolatok kipattantak az angolok fejéből pont akkor, mikor az első kávéházak megnyíltak? És egyáltalán hogyan merülnek fel bennünk az ötletek? Mi kell ahhoz, hogy a nagy „heuréka” pillanatokat átélhessük?  És mi van azokkal az ötletekkel, amik nem valósulnak meg? Fontos-e, hogy gondolatainkat összekapcsoljuk mások gondolataival? Tudunk-e így valami még nagyobbat alkotni, mint mondjuk egyedül? Hogyan született meg például a GPS? Mi kell ahhoz, hogy a nagy ötletek ne akadjanak el, hanem tényleg kiteljesedjenek, és így megszülessenek a nagy vívmányok?

 És hogyan merültek fel az emberekben az ötletek?  És ezeket a felmerült ötleteket, melyek komoly technológiát kívánnak, hogyan tudják elvinni például egy fejlődő országba, legyen az akár egy inkubátor? A saját ötleteink más ötletei halmazaként állnak össze. Sok mindennel találkozunk, amik hatnak ránk, vannak, amiket átformálunk, magunkévá teszünk, és így végül előállnak saját, új ötleteink is. A nagy találmányok is így születtek a történelem során.

 
És mi van azokkal a gondolatokkal, amiket nem tudunk megoldani? A legjobb példa erre talán Darwin és elmélete a természetes kiválasztódásról. A nagy ötletek olykor elvesznek, mert bár készen vannak, de teljes egészében nincsenek végiggondolva.
 
Nos, az alábbi videóban ezekre a kérdésekre kaphatunk választ.
 
 

 

A blogbejegyzést KOROM ANDREA pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK