=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

7 jele annak, hogy te magad vagy az oka a sikertelenségednek 2.
OnlinePszichológia
OnlinePszichológia
- 2017. 03. 09. 08:44

kulcs.jpg

Nem mindegy hogyan tűzzük ki a célt. Az emberben több személyiség lakik, ezt nagyon könnyen vissza követhetjük saját magunkban is. A különféle célokat azokkal a személyiség-aspektusainkkal kell megvalósítani, amelyekkel kitűztük: a lakásban a rend fenntartásáért a rendszerező, pedáns énünk feleljen, ne pedig a társadalmi kapcsolatokért felelős laza-kreatív én, és fordítva sem volna szerencsés.

5.    Ha folyton várjuk a kiugrásra lehetőséget nyújtó élethelyzeteket, de ha adódik valami akkor éppen inkább otthon maradnánk és néznénk a tévét. Ha a változás mindig rosszkor jön, ha a várva várt meghívás/pályázati lehetőség/álláslehetőség/utazás stb. mindig akkor jön, amikor nem állunk rá készen/nem érünk rá/fáradtak vagy betegek vagyunk, akkor vizsgáljuk meg mire vágyunk és mit volnánk hajlandóak megtenni érte.

6.    Ha azt vesszük észre, hogy a huszonnyolcadik tanfolyamba kezdünk bele teljes lelkesedéssel, majd hagyjuk félbe, szintén érdemes önvizsgálatot tartani. Ha hajlamosak vagyunk belekapni ebbe is és abba is, de nincs hozzá kitartásunk, hogy elmélyedjünk benne, vagy nagyon könnyen megrémítenek a dologért cserébe hozandó áldozatok, valószínűleg nem igazán tudjuk mit akarunk. Persze, érdemes több mindennel megismerkedni mielőtt választunk, de tanácsos magunkat önfegyelemre és állhatatosságra szoktatni, mert kapkodással csak a saját magunkban való csalódottságot erősítjük.

7.    Várjuk, várjuk a nagy lehetőséget, és amikor végre történik valami, egyszerre három dolog közelít, és muszáj választani? Nehéz dolog ez, hiszen az ínséges idők várakozása megtanított arra, hogy olyan lehetőségeket is nagyra értékeljünk, amelyek nem állnak tökéletes összhangban a vágyainkkal. De vigyázzunk, meg kell tanulni dönteni, mert ha nem tesszük, akár az összes lehetőség kicsúszik a kezeink közül! A döntések meghozatalával nem elveszítünk lehetőségeket, hanem új utakat nyerünk, de az irányt nekünk magunknak kell megválasztani. Méghozzá úgy, hogy teljes szívünkkel-lelkünkkel ki tudjunk később állni érte.

 

A blogbejegyzést OnlinePszichológia pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK