=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

7 jele annak, hogy te magad vagy az oka a sikertelenségednek 1.
OnlinePszichológia
OnlinePszichológia
- 2017. 03. 09. 09:02

nagy kulcs.jpg

Világunk tele van lehetőségekkel. Akár tanulni, akár szerencsét próbálni szeretnénk, akár kalandokra vágyunk vagy a nyugalmat részesítjük előnyben – bármire lehetőségünk nyílik, csak akarni kell. A lehetőségek eme tárháza zavarba ejtő, hiszen az ember azt gondolná, hogy így sokkal könnyebb elérni sok mindent, de mivel sokak számára nyitottak ezek az utak, eszközök, adottságok, a versenyhelyzet egy másik szinten újra generálja magát.

A belső útjárás és a lelki munka hívei úgy gondolják, hogy az univerzum gondoskodik a teremtettjeiről. Földünkön szinte végtelenek az erőforrások (annak, hogy ez nem így tűnik, a rossz elosztás az oka), és mindenki megkaphat mindent amire szüksége van, csak nyitottnak kell lennie az elfogadásra. Ha elfogadjuk ezt a gondolatmenetet, láthatjuk, hogy ha valaminek híján vagy szűkében vagyunk, annak kizárólag mi magunk vagyunk az okai.

Gyakran láthatjuk, hogy a baráti körünkben, környezetünkben nem kiemelkedő képességeik révén jutnak előre emberek, hanem „mintha a tehetetlenség” vagy a lendület vinné előre őket. Ebből bátran leszűrhetjük, hogy a dolgok legnagyobb része fejben dől el: akár a szükséges eszközökre, erőforrásokra gondolunk, akár az akadályokról és azok legyőzéséről van szó.
 

Hogy ismerhetjük fel a saját életünkben, ha nem megfelelően állunk az univerzum nagylelkűségéhez? Miből tudhatjuk, meg, hogy mi magunk vagyunk az akadályai az érvényesülésünknek?

1.    Ha a végiggondolt verziók közül általában a legrosszabb (vagy egy el nem képzelt még rosszabb) jön be. Gyakori, hogy a dolgok a várakozásainknak megfelelően történnek, így ha gyakran gondolunk ilyesmit „nekem nincs olyan szerencsém”, „a rám jellemző szerencsétlenség”, „úgy sem úszom meg” stb. akkor a várt verzió fog a valóságban is életbe lépni.
 

2.    Ha gyakran szólunk magunkhoz így a belső párbeszéd során: Te szerencsétlen! Jajj, de hülye vagyok!”, „Hogy lehetek ilyen béna!” stb.., az nagyon lehúz. Ne szidjuk magunkat, az annak a jele, hogy nem fogadtuk el magunkat és nem táplálunk szeretetet magunk felé, ami a sikernek alapvető akadálya.
 

3.    Gondoljuk végig, hogy valóban arra vágyunk-e, amiről azt gondoljuk, hogy akarjuk. Arra célzunk, hogy lehetetlenné teszi a belső harmónia kialakulását, ha másra vágyunk fejben, mint lélekben vagy szívben. Gyakori, hogy amit fejben célként tartunk számon, az nem a saját célunk, hanem szüleinké, tanárainké, más jellegű példaképeinké, de véletlenül sem a miénk. Egyesítsük a lélek és a szív erőit, és búcsúzzunk el a mások által elénk tűzött céloktól.
 

Folytatjuk!

 

A blogbejegyzést OnlinePszichológia pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK