=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Tökéletes partner, földöntúli szerelem
OnlinePszichológia
OnlinePszichológia
- 2017. 03. 09. 09:59

naplemente.jpg

Ahogy napjainkban mindent a végletekig el kell vinni, az a párkapcsolatunkra is igaz, hogy nem lehet akármilyen. Szégyellheti magát, aki nem a földöntúli boldogságban tapicskol amióta megtalálta élete szerelmét, és vele kiegészülve a helyére nem került a feneketlen élvezeteket ígérő házasságban... Szívesen használjuk a tökéletes jelzőt, anélkül hogy belegondolnánk mit is jelent az, hogy az életünkben valami hiba nélkül való.

Mégis milyen a tökéletes partner?

Nyilván egyéne válogatja, hogy milyen. Egészen pontosan mindenkinek olyan, amilyet el tud fogadni. Sajnos azonban gyakori, hogy az elképzelések és a valós szükségletek nem érnek össze bennünk, így akár hosszabb távon sem tudunk ráhangolódni arra a társra, akit a saját igényeink szerint választottunk. És a mai szokás szerint egy gyors húzással le is cseréljük, hiszen megérdemeljük a boldogságot.

Ahhoz, hogy tudjuk, milyen a tökéletes partner, két dolgot kell előre eldöntenünk. Kik vagyunk mi (vagyis érdemes megismerni saját magunkat), és milyen kapcsolatot szeretnénk (mondhatjuk úgy is, hogy mi a célunk a kapcsolatunkkal).

Hiszen nem mindegy, hogy biztonságot vagy éppen kényelmet szeretnénk elsősorban. (Nyilván a 75 éves Medveczky Ilona azért jegyezte el magát a 90 éves montreali üzletemberrel, aki ugyan 45 éve udvarol neki, de ki tudja mióta nem is találkoztak, mert fontos számára az anyagi biztonság és az, hogy egy férfi dívaként imádja.) Vagy éppen lelki összefonódásra, közös spirituális útjárásra vágyunk, hiszen például ez utóbbi nem a felhőtlen boldogságról szól, hanem a fejlődésről, ami néha szenvedéssel jár.

A tökéletes partnerért dolgozni kell

Vannak elméletek, amelyek szerint azokat a dolgokat vonzzuk be az életünkbe, amelyek kapcsolódni tudnak az aktuális rezgéseinkkel és kisugárzásunkkal, vagyis mindig pontosan olyan partnert kapunk, amilyenre szükségünk van. Ez azt jelenti, hogy mindegyik partnerünk tökéletes, az éppen aktuális lényünknek megfelelő, de ha eltérő irányokban fejlődünk tovább, akkor a kapcsolat kihűlhet.

Azok a szerelmek maradnak fenn hosszú távon, amelyekben a felek nem csak saját útjukkal vannak elfoglalva, hanem azzal is, hogy a kettőjük közötti kapcsolódás fennmaradjon. Igyekeznek közös utat kialakítani az egyéni életút és célok mellett, és nagy hangsúlyt tesznek arra, hogy minél több ponton összefonódjanak.

Az, hogy az erre való hajlandóságot a partner személye váltja-e ki vagy az adott embernek kell saját lelki fejlődésében erre a pontra eljutnia, még nem sikerült kideríteni...

 

A blogbejegyzést OnlinePszichológia pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK