=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

A Magyarok 40%-a magányos
A CIKKET A RONDARANDI.HU BIZTOSÍTOTTA
A CIKKET A RONDARANDI.HU BIZTOSÍTOTTA
- 2017. 03. 09. 12:31

szív.jpg

 Gyakran esik szó arról, hogy a Magyarok depresszióra hajlamosak, rengeteget isznak, vezetünk az öngyilkossági statisztikákban és még egy sor szomorú adatot lehetne felsorolni a lakosságról. Ezek közül érdekes az is, hogy mennyire magányos a magyar, a kutatások szerint a felnőtt népesség 40%-a egyedülálló. Ez az adat ha nem is rémisztő, de mindenképp elgondolkodtató, 10-ből 4 ember valamiért egyszerűen nem találja meg a párját. 

 Pedig a lehetőségek az ismerkedésre szinte végeláthatatlanok, a klasszikus munkahely, szórakozóhely, közösségi terek hármas mellett az online társkeresés is kínál jónéhány eszközt a pártalálásra. Az internet kapcsán sokat emlegetjük még a közösségi oldalakat, de talán a Facebook kivételével nincs sok lehetőség ami az ismerkedéshez megfelelő felületet nyújtana.

 
Ezzel szemmel a különböző társkereső oldalak kifejezetten ezt a célt szolgálják mind az alap felépítésükben mind apró részleteikben. A piacvezető Randivonal mellett számos specializált társkereső várja a magányos szíveket, ezek között néhány elsőre furcsának ható, főként az amerikai piacról ellesett modellt találtunk itthon. A SexyPeople kifejezetten az önmagukat szépnek és vonzónak tartó nőknek és férfiaknak szól, de adott ennek ellentéte, az egyedülálló csúnyáknak szóló RondaRandi is. 
 
Szintén jelen van itthon is a hűtlenségre építő társkereső modell, a Viszony.hu kifejezetten azoknak szól akik házasságban vagy párkapcsolatban élnek és szeretnének félrelépni. Ez a modell egyébként elképesztő számokat produkál, az eredeti oldal, az amerikai AshleyMadison.com például bő 18,000,000 felhasználóval rendelkezik, a hazai verzió is büszkélkedhet pár tízezer hűtlenkedővel. Úgy tűnik a megcsalás elég sok embert érint.
 
Igazi kuriózumnak számító, innovatív oldalakat is látunk itthon, például a szintén külföldről hozott modell alapján született Pasivadász. Ez az oldal szakítani akar a klasszikus férfi-női szerepekkel legalábbis ami a kezdeményezést illeti. A lényeg ugyanis az, hogy a férfiként regisztráló felhasználóknak nincs lehetősége kezdeményezni, semmilyen formában. Nem írhatnak üzenetet és az oldalon belüli kommunikáció egyéb eszkökzeivel sem élhetnek. 
 
Viszont a nők előtt szabad a pálya, minden további nélkül írhatnak kezdeményező üzenetet a számukra szimpatikus férfiaknak. Amint azt Györfi András, a szépeknek, csúnyáknak, félrelépőknek szóló társkeresők és a Pasivadász alapítója elmondta, a piac telített klasszikus társkereső oldalakkal, kizárólag az innovációban, itthon eddig ismeretlen modellek megvalósításában van már csak üzleti lehetőség. 
 
Az online társkeresés egyébként mindenhol óriási számokat produkál, az USA-ban piacvezető Match.com például 20 millió felhasználóval bír. Itthon naponta bő 80,000 ember lép be valamelyik társkereső oldalra, havonta közel 550,000. A nemzetközi felmérések szerint 50-52% a férfiak aránya a társkersőkön, nálunk ez valamiért magasabb, 60%. A felhasználók szerint nagy érték a kényelem, otthonról, munkaheylről és szinte bárhonnan dolgozhatunk az igazi felkutatásán. Illetve az online társkeresés során a profillapunk akkor is elérhető amikor mi magunk valami egészen mással vagyunk lekötve vagy éppen alszunk.
 
Az online társkeresés során párhuzamosan akár tucatnyi párkeresővel lehetünk egyszerre kapcsolatban, ez nagyban növeli a hatékonyságot. A legtöbben 4-8 hónapon belül megtalálják a párjukat a különböző online szolgáltatásokon. Az emberek nagy része biztosra megy, az átlagos felhasználó itthon egyszerre akár négy oldalon is jelen van. 
 
Az online társkeresés szinte egyidős az internettel, születése óta megállíthatatlanul növekszik. Tényleg praktikus és egyszerű megoldás, a legtöbben nem csak hosszútávú, komoly kapcsolatot találnak online hanem egyenesen a házasságig is eljut a legtöbb weben szövődött szerelem. A vezető társkeresők naponta kapnak köszönő leveleket boldog pároktól, nem ritkán csatolva az első baba fotójával. 

 

A blogbejegyzést A CIKKET A RONDARANDI.HU BIZTOSÍTOTTA pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK