=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Az online lélekgyógyítás 5 előnye
ONLINEPSZICHOLÓGIA
ONLINEPSZICHOLÓGIA
- 2017. 03. 10. 16:16

klaviatúra.jpg

 Elsőre kicsit furán hangozhat, pedig Magyarországon már évek óta elterjedőben van a lehetőség, hogy weben keresztül vegyük igénybe pszichológus vagy pszichiáter szakember segítségét. Aki nincs olyan állapotban, hogy saját lakása foglya lenne, az nehezen tudja elképzelni, hogy milyen megkönnyebbülést jelentenek (gyakran az egyetlen lehetőséget nyújtják) a gyógyulás felé vezető úton a Skype vagy más chat-program segítségével véghez vitt ülés

 Fejlett technikai körülményeink révén (kiváló kép és hangminőség a széles sávú internetnek köszönhetően) az online folytatott beszélgetések egészen hasonlóvá váltak a személyes találkozókhoz.

1. Pánikbetegség esetén gyakori tünet, hogy az ember képtelen kilépni az utcára, mert a nyüzsgésben és zajban, vagy éppen a kitáguló térben azonnal elkapja a roham. Mivel a pánikbetegség egyik leghatékonyabb gyógymódja a szakember segítségével végzett lelki munka, így nagyon fontos, hogy az otthonukba zárkózó betegeknek is lehetőségük legyen konzultációkon részt venni. Az online pszichiáter sokkal olcsóbb, mint a házhoz menő, nem is beszélve arról, hogy ez a megoldás mindkettőjüknek kényelmesebb.

2. Gyakori, hogy egy-egy komoly baleset után (főleg ha az esetleg maradandó károsodásokkal jár) vagy kórházban kezelendő krónikus betegeknél az állapotukkal összefüggésben depresszió alakul ki. Kézenfekvő, hogy egy fekvőbeteg számára nem megoldható egy pszichológus vagy pszichiáter rendelőjébe eljusson, így egyetlen lehetőség az online konzultáció.

3. Idős betegek esetén a közlekedés jelenthet nehézséget. A tömegközlekedési eszközök használata, vagy a téli időjárás veszélyei, esetleg krónikus betegségek miatti gyengeség, szédülés komoly akadálya ehet annak, hogy előre egyeztetett időpontokban, rendszeresen megjelenjenek valahol.

4. Számos pszichés beteg, akinek szakember segítségére lenne szüksége, nehezen jut el odáig, hogy segítséget kérjen. Gyakori, hogy fél attól, hogy valaki lássa a pszichológus/pszichiáter rendelőjébe belépni, tart a rendelő hangulatától stb.. Előfordulhat, hogy ők könnyebben rávehetők arra, hogy a számítógép elé leüljenek egy kötetlen beszélgetésre, amely, ha jól sül el, személyes együttműködéshez is vezethet.

5. Előfordulhat, hogy a segítségre szoruló vidéken lakik, vagy aktuálisan olyan helyen tartózkodik, ahol nincs fizikailag elérhető közelségben szakember. Ha hirtelen kell a segítség, és nincs idő a találkozót egy jövőbeli időpontra leszervezni, majd azt ki is várni, egy gyors, soron kívüli online beszélgetés akár életet is menthet.

 

A blogbejegyzést ONLINEPSZICHOLÓGIA pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK