=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

5 megoldási lehetőség, ha úgy érzed mobbing áldozata vagy
ONLINEPSZICHOLÓGIA
ONLINEPSZICHOLÓGIA
- 2017. 03. 10. 16:18

puzzle.png

 Amikor tudatosodni kezd valakiben, hogy mobbing célpontjává vált, az egyik legnehezebb lépés beismernie, hogy az eset nem véletlen. Máshogy fogalmazva: ő is tehet arról, hogy mások úgy érzik terrorizálhatják, vagyis benne is rejlik egyfajta „áldozati” attitűd. A csoport szélére való sodródást okozhatja valamilyen antiszociális hozzáállás (az együttérzés hiánya, fölényesség, gátlástalanság), esetleg a csoport (hallgatólagos) szabályainak elutasítása is.

 1. helyzetfelismerés és a probléma azonosítása

Amikor „leesik a tantusz”, hogy megkülönböztetett elbánásban van részünk, az már az első lépést jelenti a megoldás felé vezető úton. Érdemes ezen a ponton kissé megállni, felmérni a kialakult helyzetet és elgondolkozni azon, hogy mi vezetett idáig. Itt kerülhet sor annak értékelésére, hogy kinek a segítségére lehet számítani a helyzet megoldásában (valamely vezető, közvetlen munkatársak stb.), illetve, hogy van-e lehetőség és mi magunk felkészültek vagyunk-e egy esetleges tisztázó beszélgetésre.

2. önelemzés és magunk fejlesztése

Ha az első pontban arra jutottunk, mi is hibásak vagyunk a kialakult helyzetben, ne ragadjunk bele az önostorozásban, inkább keressük meg a lehetőségeket, hogyan fejleszthetjük magunkat. Gyakori, hogy a mobbing oka nem a mások, hanem a magunk irányában fellehető hiányosság, úgy mint az önbizalom, az érdekképviselet, a magabiztosság vagy a nemet mondani tudás hiánya. Ez az ún. „gyenge láncszem” effektus, amely kiváltja a többiekből azt, hogy maguk alá gyűrjenek vagy éppen kihasználjanak.

Keressünk módszereket és segítőket a kitűzött cél eléréséhez, amely lehet az önbizalmunk, asszertivitásunk növelése, vagy olyan kvalitások kifejlesztése mint az érzelmeink kifejezésének készsége, a jogtalan igények elutasításának képessége vagy a kritika elviselésére való felkészültség.

3. kommunikáció, áthelyezés, munkahelyváltás

A mindennapi munkahelyi viselkedésünkben véghezvitt fokozatos változásokon túl érdemes megpróbálkozni a konkrét konfliktusforrások azonosításával és megbeszélésével is. Ez azonban csak akkor fog célhoz vezetni, ha a munkatársak is készek az együttműködésre, a változ(tat)ásra. Sarkalatos pont a mobbing megoldásában a vezetőség hozzáállása, hiszen kifejezetten gyakori eset, hogy a hibás irányítás oka a munkahelyi terror kialakulásának.

Ha a probléma helyi megoldása lehetetlennek tűnik, érdemes elgondolkodni azon, hogy a cégen belül áthelyezést kérünk vagy másik állás után nézünk. Ez utóbbi esetben azonban nagyon fontos, hogy tanuljunk az eset során felszínre került információkból, hiszen ellenkező esetben könnyen előfordulhat, hogy a korábbihoz hasonló helyzetben találjuk magunkat.

 

A blogbejegyzést ONLINEPSZICHOLÓGIA pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK