=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

A nővé válás útja 2.
ONLINEPSZICHOLÓGIA
ONLINEPSZICHOLÓGIA
- 2017. 03. 10. 16:19

A nő.jpg

 A leányok beavatásának gyakran elmarad, és ennek következménye, hogy a felnőtt nők közül igen kevesen vannak tisztában a testük működésével. A nők életének ciklikussága, amely a méh működésének rendszerességén alapul nem csak testi szinten jellemző a gyengébbiknek kikiáltott nemre. A menstruációs ciklus egyes időszakaihoz lelki jellemzők társulnak, amelyek lehetőséget nyújtanak arra, hogy a nő a maga módján feldolgozza élményeit, teret adjon kreativitásának, megfelelő forrást találjon a gondoskodásának, vagy éppen kiadja magából a felgyülemlett lelki-érzelmi ballasztot.

 A társadalom, különösen a munka világa azáltal, hogy egyenletes teljesítményt vár el a nőktől, felülírja a női működés ciklikusságát, már ezzel önmagában is táptalajt adva a női nemre jellemző pszichoszomatikus problémák kialakulásának. 

Mi a megoldás? A nőknek, hölgyeknek, lányoknak, asszonyoknak tudatosan kell visszatérni saját természetes működésükhöz. Első sorban meg kell ismerniük a testük folyamatait, majd erre épülve át kell látniuk a lelki-érzelmi világuk rendszerét. Javasolt olyan életmódot választaniuk, illetve kialakítaniuk, amelybe belefér a periodicitás, megértetve például a munkaadójukkal, hogy a menstruációs ciklus különböző szakaszaiban más és más kvalitásaik kerülnek előtérbe, és hogy mindenkinek érdeke, hogy tiszteletben tartsák, illetve kihasználják ezt. 

Nagyon fontos, hogy a nők visszataláljanak egymáshoz is, hiszen a női összetartás óriási megtartó erő és energiaforrás mindannyiuk számára. Nem csak a problémák megosztása, a megoldások keresése terén (bár már ez is alkalmas a pszichoszomatikus betegségek egy részének megelőzésére), hanem kifejezetten női hagyományaik ápolása, vagy éppen 
özös szertartások elvégzése céljából is pótolhatatlan a női körök szervezése, látogatása.

Az időről időre összeülő „női körök” nem ötyék vagy pletykaszakkörök. Olyan szerveződések ezek, amelyek energetikailag és érzelmileg is anyaölbe veszik azt a tagot, akinek szüksége van a támogatásra. Sor kerülhet ezeken a helyeken a mindennapi élet praktikus problémáinak kitárgyalásán túl a lelki megerősítésre, a lelki munka támogatására, a továbbfejlődés lehetőségeinek megosztására, és különféle mentálhigiénés segítő (feloldó, megtisztító) szertartásokra is.

 

A blogbejegyzést ONLINEPSZICHOLÓGIA pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK