=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

A nővé válás útja 1.
ONLINEPSZICHOLÓGIA
ONLINEPSZICHOLÓGIA
- 2017. 03. 10. 16:20

A nő 2.jpg

 Nőként egyre több lehetőséget kapunk, hogy különféle előadások, tanfolyamok, elvonulások és tréningek segítségével minél mélyebben tekinthessünk saját lelkünk mélységeibe és magasságaiba. Elég, ha csak Soma Mamagésa évtizedek óta tartó egyre szerteágazóbb munkásságára gondolunk, vagy vetünk egy pillantást a számtalan Aviva-, jóga-, ayurvéda- és más módszerrel dolgozó tanácsadók által nyújtott lehetőségekre, alakuló női körökre, izzasztókunyhó-szerveződésekre stb..

 De ha már egyszer nőnek születtünk, vajon mi szükség van arra, hogy áldozatos munkával „nővé váljunk”? Miért kell lelki foglalkozások, testi tréningek és egyéb eszközök segítségével külön energiát befektetni nőségünk kibontakoztatásába?

A két leggyakoribb ok, amely egy nőt elindíthat ezen az úton valamilyen nőgyógyászati probléma kialakulása, illetve a fogantatás akadályoztatása. Sajnos a statisztikák is bizonyítják már, hogy milyen elrettentő arányban növekedett meg a női szerveket érintő betegségek száma az utóbbi időben. A méhnyak- és petefészekrák, a különféle miómák, ciszták és endometriózis manapság egyáltalán nem számítanak ritka megbetegedésnek, és az is jellemző, hogy egyre korábbi életévekben jelentkeznek. A végleges és átmeneti meddőség, illetve a fogantatás idejének elhúzódása szintén számos nőtársunkat érinti, ezt bizonyítja az is, hogy a médiában is helyet kapnak olyan művek, amelyekben közismert személyiségek számolnak be a gyermekszüléshez vezető kálváriájukról (lásd Ördög Nóra frissen megjelenő könyve).

Az akadémikus orvoslás nehezen fogadja el, mégis egyre több szó esik arról, hogy ezek a problémák bizony lelki okokra vezethetőek vissza. A modern kor embere nagyon elszakadt saját természetes ritmusaitól, életvitele és a vele szemben felmerülő elvárások miatt kénytelen „megerőszakolva” saját magát, egyenletes (vagy éppen egyenletesen növekvő) teljesítményt nyújtani. A kislányok kevés tanítást kapnak arra vonatkozóan, hogy ismerjék, tiszteljék és szeressék a testüket, ápolják a lelküket, hiszen az alapvető ahhoz, hogy a későbbiekben a női szerepeiket maradéktalanul betölthessék.

 

A blogbejegyzést ONLINEPSZICHOLÓGIA pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK