=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

10 jel, amely arra utal, hogy túlzottan szorongsz
ONLINEPSZICHOLÓGIA
ONLINEPSZICHOLÓGIA
- 2017. 03. 10. 16:28

Nő kéz.jpg

 A hétköznapi ember nehezen tudja megállapítani a különbségeket a természetes módon előálló aggodalom, félelem és a kóros szorongás között. A tünetek általában nagyon hasonlítanak is, a lényeg a mértékben keresendő. A jelentkező tünetek erőssége, gyakoriság és időtartama elég nagy pontossággal eligazít arra vonatkozóan, hogy érdemes-e segítséget kérnünk.

 1.    Ha olyan események előtt, amely a környezetedben levők számára egyáltalán nem jelent kihívást (idegenekkel való találkozás, boltban való segítségkérés, orvoshoz menés stb.) te a túlzott aggodalom jeleit mutatod (verejtékezés, kéztördelés, körömrágás, álmatlanság).

2.    Ha olyan események előtt, amikor mások kissé izgulnak, te szélsőséges tüneteket produkálsz (fulladás, ájulás, szédülés).

3.    Ha gyakran vannak álmatlan éjszakáid, vagy nagyon rossz alvásminőséget produkálsz, ennek következtében rendkívül fáradt vagy, pedig a megfelelő óraszámot az ágyban töltöd, azaz a pihenésed külső tényező nem akadályozza.

4.    Ha bizonyos gondolatok, jövőbeli események, potenciálisan bekövetkező események vagy félelmek annyira lekötik a gondolataidat, hogy nem vagy képes másra koncentrálni.

5.    Ha egy folyamat potenciális végeredményei közül te állandóan a negatív lehetőségekkel vagy elfoglalva, és persze rettegsz is mindegyiktől.

6.    Ha jellemzővé vált rád az ún. túlmozgásos tevékenység, vagyis állandóan dobolsz az ujjaddal, a tollad kapcsolgatod, rázod a lábad.

7.    A szorongás jele lehet az éjszakai fogcsikorgatás.

8.    A szorongás következtében megfeszülnek a test izmai, és ha ez a helyzet sokáig fennáll, a vázizomzat merevvé válik. Ez meglátszik a testmozgáson: ha bizonytalanná, esetlenné, túlzottan óvatossá válasz, ha folyton mellényúlsz, leversz, leejtesz mindent, bevered vagy megvágod magad, ezek mind intő jelek lehetnek.

9.    A gyakran és rövid idő alatt változó hangulat, a depresszív és a szélsőségesen pozitív hangulatú időszakok váltakozása is gyanús lehet.

10. A testi tünetek közül az emésztőszervi rendellenességek (hasmenés, székrekedés, gyomorfájás) és a fejfájás a legjellemzőbb. A szorongás következtében kialakuló szervi megbetegedések közül a szív- és érrendszeri betegségek a legjellemzőbbek.

Szorongás kezelésére ajánljuk figyelmébe az Alpha_stim készüléket, mely gyógyszer és mellékhatások nélkül kezeli a szorongást.

 

A blogbejegyzést ONLINEPSZICHOLÓGIA pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK