=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Ajánlott szakemberek

Önkéntes segítőket keres a lelkisegély
LÉLEKTÉR IFJÚSÁGSEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY PÉCSI IFJÚSÁGI LELKISEGÉLY SZOLGÁLAT
LÉLEKTÉR IFJÚSÁGSEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY PÉCSI IFJÚSÁGI LELKISEGÉLY SZOLGÁLAT
- 2017. 03. 10. 16:50

fehér mobil.jpg

 A Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány Pécsi Ifjúsági Lelkisegély Szolgálata telefonos segítőket keres hosszútávú önkéntes munkára. Jelentkezni szeptember 30-ig lehet a pecs@gyitosz.hu e-mail címen Székely Zsuzsanna szolgálatvezetőnél.

 A fiatalok segítése érdekében a Lélektér Ifjúságsegítő Alapítvány 18-65 év közötti önkénteseket keres hosszútávra, akik egy speciális tanfolyamot követően fogadják a hívásokat. Bárki jelentkezhet, aki számára fontos mások segítése, aki érdeklődik a pszichológia iránt, toleráns, jól kommunikál, és sok szabadideje van, főleg hétvégente és hétköznap esténként. A stáb különösen örül férfiak jelentkezésének is, hiszen a fiatalokkal foglalkozó szakemberek - mint például a pedagógusok - többsége nő, és fontos a férfi minta is a serdülők életében. Fiatalos, szellemileg friss nyugdíjasokat is várnak a csapatba, akik szeretnének hasznos tevékenységet folytatni, és szívükön viselik a fiatalabb generáció problémáit. Végzettséget tekintve minimum elvárás az érettségi. Ami lényeges, az a személyes adottságok, a fejlett önismeret, empátia és a lelki terhelhetőség.

 
A munka feltétele egy 100 órás, ingyenes képzés sikeres elvégzése, melynek része az önismereti csoportfoglalkozás, az elméleti rész és a gyakorlati modul. Folyamatosak a továbbképzések, és havi szupervízió, stábmegbeszélés támogatja az ügyelők munkáját.
 
A szervezet 2008 óta foglalkozik fiatalok lelki segítésével, kríziskezelésével, öngyilkosság-megelőzésével, két éve már közhasznú alapítványként. A szolgálat a Gyermek és Ifjúsági Telefonos Lelkisegély Szolgálatok Országos Szövetségének tagja, néhány hónapja egységes hívószámon érhető el hétfőtől szombatig 9-21 óra között a 137-00 ingyenes telefonszámon. Sajnos az átállás technikai megoldása időigényes, így egyelőre csak vezetékes számról és 30-as mobilról hívható, de más szolgáltatókkal is folyamatban van az egyeztetés.
 
A lelkisegélyt hívóknak nem kell bemutatkozni, adatokat közölni, így a fiatalok biztosak lehetnek abban, hogy kilétük és az általuk elmondottak titokban maradnak. Az ifjúsági telefonszolgálatok létjogosultságát indokolja, hogy serdülőknél az öngyilkosság a vezető halálokok egyike, évente kb. 100 fiatal vet véget az életének, és becslések szerint harmincszor ennyien vannak, akik megkísérlik ezt. A fejlett országokban világszerte sikerrel küzdenek az öngyilkosság-megelőzésért a telefonos lelkisegély szolgálatok. Kutatások igazolják, hogy egy beszélgetés segíthet az élet mellett dönteni, hiszen akik öngyilkosságot követnek el, nem meghalni akarnak, hanem akkor éppen nem látnak más kiutat krízishelyzetükből, annyira beszűkül a gondolkodásuk, csak a problémáikra tudnak koncentrálni. Ilyenkor a legtöbben kapaszkodót keresnek, mielőtt végzetes döntést hoznának. Ebben a kiútkeresésben segíthet egy képzett operátor a telefon végén.
 
A szolgálat szeptember 30-ig várja az önkéntes munkára való jelentkezést a pecs@gyitosz.hu e-mail címre.

www.pecs.gyitosz.hu/

 

A blogbejegyzést LÉLEKTÉR IFJÚSÁGSEGÍTŐ ALAPÍTVÁNY PÉCSI IFJÚSÁGI LELKISEGÉLY SZOLGÁLAT pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Ajánlott szakemberek