=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Mindig vannak kényes témák a párkapcsolatban
OnlinePszichológia
OnlinePszichológia
- 2017. 04. 12. 18:42

easter-bunny-95096_1280.jpg

Párkapcsolat és pszichológia

Bármennyire is szeretjük párunkat és bármennyire is működik jól a kapcsolatunk, biztosan van olyasvalami, amiben nem egyezik véleményünk. Egyes párok a pénz, a szex miatt, mások pedig a házimunka megosztásán kapnak össze olykor.

Minden pár életében vannak kényes témák, de mindenki másképp kezeli ezeket. Vannak, akik egész nap ugyanazon veszekednek, ráadásul még csak megoldást sem találnak, de vannak olyanok is, akik egyszerűen csak nem beszélnek a kényes ügyekről. A rossz hír az, hogy egyik megoldás sem megoldás.

Sokszor halljuk, hogy egy párkapcsolatban az őszinteség a legfontosabb, ennek ellenére szakemberek szerint ezt sem szabad túlzásba vinni. Nem mindig a teljes őszinteség a legjobb.

Egy ideális világban szeretteinkkel teljesen őszinték lennénk? Miért van az, hogy még a teljesen jól működő kapcsolatban is vannak tabuk?

A válasz egyszerű: azért, mert nem vagyunk egyformák. Nem létezik két ugyanolyan ember. Akármennyire is szeretjük párunkat, barátainkat, biztosan van olyan téma, melyben egyáltalán nem egyezik meg véleményünk.

A túlzott őszinteség állandó konfliktusokat eredményez, és teljesen mindegy, mennyire kis apróság a konfliktus tárgya, megfertőzi a kapcsolatot. Van egy rossz szokásod, amit a párod nem visel el? Csináld akkor, amikor nincs otthon. Mindenkinek szüksége van egy kis egyedüllétre.

Hallottál már a „hamis boldogságról”? Képzeld el, hogy randizni indulsz. Vacsoráztok, és partnered csámcsogni kezd. Valaki ezt súlyos hibaként értékeli, és soha többet nem szeretne randizni a másikkal.

De mi történik, ha a feleség a házasság során fedezi fel, hogy a férj csámcsog? „Mindegy, nem is olyan vészes, ha csámcsog.” Ugye mégsem fogunk elválni a férfi rossz szokása miatt?

Amikor egy kényes kérdést kell megtárgyalnunk párunkkal, szem előtt kell tartani a közös célt: a probléma megoldását. A-ból B-be többféleképpen eljuthatunk. Az egyik úton romboljuk, a másikon pedig erősítjük a párkapcsolatot.

 

A blogbejegyzést OnlinePszichológia pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK