=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

5 tanács, hogy könnyebben viseljük az állásunk elvesztését
Admin
Admin
- 2020. 11. 01. 17:45

berlin-5010635_1920.jpg

Állásunk elvesztése megnyirbálhatja az önbizalmunkat, és akár anyagi nehézségekbe is taszíthat, azonban barátaink támogatására továbbra is számíthatunk, illetve azt sem szabad elfelejtenünk, hogy ez csupán átmeneti állapot. Az alábbi tanácsok megfogadásával könnyebben viselhetjük ezt az időszakot.

1.      Koncentráljunk a jövőre

Sokkal egyszerűbb a múltban ragadva azon töprengeni, mit tehettünk volna másképp, hogy ne bocsássanak el; de semmi értelme. Ez a hozzáállás a harag, az önsajnálat és a reménytelenség érzésének táptalaja. Nézzünk a jövőbe, és gondoljuk át, mire vágyunk, mit szeretnénk csinálni – hiszen most már nem korlátoz semmi.

2.      Ne hagyjuk, hogy az állásunk határozzon meg minket

Ne felejtsük el, hogy a munkánk csak az életünk része, nem pedig az egész életünk; ne hagyjuk, hogy az állásunk – vagy épp annak hiánya – határozzon meg minket. Az elbocsátást pedig ne tekintsük a személyünk elleni támadásnak.

3.      Foglalkozzunk önmagunkkal

Ahelyett, hogy elmerülnénk az önsajnálatban, használjuk ki ezt az időszakot arra, hogy egy kicsit többet foglalkozunk önmagunkkal. Most már a „nincs időm rá” kifogás mögé sem bújhatunk, így igenis utazzunk el egy wellnesshétvégére, menjünk el a szépségszalonba, az edzőterembe, vagy épp végezzük el a tanfolyamot, amit mindig is szerettünk volna, csak a munka mellett nem sikerült.

4.      Vegyük körül magunkat pozitív emberekkel

Mások hangulata ragadós; a jó is és a rossz is. Semmi szükség arra, hogy tovább rontsunk kilátástalannak tartott helyzetünkön. Folyton panaszkodó ismerőseink helyett töltsük az időt olyanok társaságában, akik vidám, optimista természetükkel és hozzáállásukkal energiával töltenek fel.

5.      Ne zárkózzunk be

Következő állásunk nem biztos, hogy egy hirdetés formájában vár ránk: lehet, hogy egy régi ismerősünk munkahelyén keresnek hozzánk hasonló szakembert. Ne zárkózzunk be; keressük mások társaságát, és bátran osszuk meg velük, hogy épp munkát keresünk. Rátukmálni magunkat senkire sem kell; de ne felejtsük el, hogy ismerősünk is jó pontot szerez felettesénél, ha ő „szállítja le” neki a megfelelő munkatársat a rég megüresedett pozícióra.

 

A fentiek megfogadásával könnyebben telik az az időszak, amelyet munka nélkül vagyunk kénytelenek eltölteni – és megfelelő hozzáállással valószínűleg rövidebb is lesz.

 

A blogbejegyzést Admin pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK