=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Hogyan vessük le zárkózottságunkat, amikor ismeretlenekkel találkozunk?
Admin
Admin
- 2020. 11. 04. 09:46

hand-5193685.png

Szórakozni, egy baráti összejövetelen, bulin, elegáns partin, kiállításmegnyitón részt venni mindenki szeret – a zárkózottabbak azonban csak szeretnének, de annyira félnek attól, hogy meg sem mernek majd mukkanni, így magányosan töltik az egész estét, és unatkozni fognak, hogy végül aztán el sem mennek. Az alábbi tippek segítenek abban, hogy felülkerekedjünk zárkózottságunkon, és akkor is jól érezzünk magunkat egy összejövetelen, ha nem vagyunk egy született „társaság középpontja” típus.

 

  •  Először is mondjunk igent a meghívásra. Ne meneküljünk a helyzet elől egy újabb kudarcot vizionálva. Dobjuk be magunkat a mélyvízbe; a továbbiakkal ráérünk a helyszínen foglalkozni.
  •  Az összejövetelen ne húzódjunk a sarokba. Adjunk lehetőséget a többieknek, hogy megközelíthessenek. Egy a terem legtávolabbi sarkában álló, a padlót bámuló emberhez valószínűleg senki sem menne oda szívesen. Ugyanígy ne kerüljük a szemkontaktust, ha valaki ránk néz; ha elkapjuk a tekintetünket, ezzel egyszersmind visszautasítjuk az illetőt.
  •  Ne térjünk ki a társalgás elől amiatt, hogy azon aggódunk, úgyis csak butaságokat mondanánk. Ha egyszavas válaszokat adunk a másik kérdésére, valószínűleg hamar odébbáll majd. Megismerkedéskor furcsa is lenne mély témákat érinteni: bátran kezdjünk el az időjárásról, a közlekedésről vagy magáról a buliról beszélni – a többi majd jön magától, ahogy oldódik a hangulat.
  •  Hallgassuk figyelmesen a másikat. Zárkózott emberként valószínűleg egyébként sem arra várunk, hogy a másik levegőt vegyen, hogy előadhassuk a mondandónkat – de ne egyszerűen hallgassunk, hanem hallgassuk meg beszélgetőpartnerünket. Kérdezzünk vissza, foglaljuk össze más szavakkal, amit mondott, vagy egyszerűen helyeseljünk bólogatva.
  • Ha a fenti tanácsok nem segítenek, egyszerűen közölhetjük is leendő ismerősünkkel, hogy eleinte nehezünkre esik a beszéd; így nem tekinti majd a személye elleni támadásnak, ha kezdetben kevesebbet kommunikálunk.

 

A blogbejegyzést Admin pszichológus küldte be, kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

 

KÉRDEZZEN TŐLÜNK