=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Ajánlott szakemberek

Könyvajánló / összes


psy_5e0a1255a6eea_borito_3_thickpaperbackfront_1566x2500.jpg

Külföldön élni - pszichológus szemmel (e-book)

Szerző: Schrammel Ivett - Nap-Mandala Kft, 2019.

"A Pszichológus Online blog szerzőjének új könyve.

20 éves szakmai tapasztalattal, 5 külföldön töltött év „saját élményével”, közel 16 ezer fős olvasótáborral rendelkező pszichológus írása, tanácsai külföldön élőknek és költözést tervezőknek.

Hogy életed nagy kalandja, az újrakezdés, álmaid megvalósítása legyen."


psy_5bffd35624b23_20181009_150645.jpg

Kommunikációs stílusok

Szerző: Friedemann Schulz von Thun - Háttér Kiadó, 2014.

Az emberi kommunikáció természetének rendkívül alapos, árnyalt bemutatására kerül sor a könyvben, nem csekély gyakorlati útmutatással fűszerezve.


psy_58c2bb49cb636_timthumb.jpg

Bennünk élő istennők, Bennünk élő istenek

Szerző: Jean Shinoda Bolen - 2008.

 Mindannyian tanultunk az ókori görögök gazdag kultúrájáról, híres műveltségéről, pompás építészetéről. Biztosan felsoroltuk az általuk tisztelt isteneket is aszerint, hogy kinek mi volt a fő feladata, jellegzetessége. 


Jean Shinoda Bolen, a japán származású amerikai pszichoanalitikus azonban ennél sokkal többet mutat meg a görög mitológiából. A szerző szerint ugyanis az istennőkben az örök női szerepek jelennek meg, ezt fejti ki Bennünk élő istennők című kötetében. Úgynevezett archetipikus, tehát ősi, mindenki által ismert vonások fedezhetők fel az alakokban, ezek kezdettől fogva elkísérik a nőket. 


psy_58c2baeb94188_timthumb.jpg

Örömtréning

Szerző: Dr. Vidovszky Gábor - 2009.

 „Az öröm a legfőbb lélektani cél. A legfőbb jó az ember életében. Öröm nélkül nehéz élni.” – olvashatjuk Buda Béla előszavában. Alapvető igazság ez, hiszen minden ember célja, hogy örömteli, boldog életet élhessen. Vidovszky Gábor pszichiáter könyvében egy olyan önfejlesztő módszerrel ismerkedhetünk meg, mely egy lépéssel közelebb viheti az olvasót ennek megvalósításához.


psy_58c2b9934fabe_timthumb.jpg

„Senki sincs itt véletlenül” - Lakók és munkatársak történetei a KIMM Ráckeresztúri Drogterápiás Otthonból

Szerző: Interjúkötet - 2007.

 "Sokféleképpen lehet olvasni ennek a könyvnek a címét. Amit számomra ez a mondat azóta jelent, az pontosan annyi, hogy egy valóságos közösségben (ami gyógyítani képes, tehát talaja lehet a változásnak) meg tud szűnni a feleslegesség, az alkalmatlanság érzése. […] Egy ilyen közegben mindenkinek helye van – és nem számít, hogy éppen honnan jön."


1. / 12 oldal

KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Ajánlott szakemberek