=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Könyvajánló


Brida

Szerző: Paulo Coelho - 0000.

2017. március 10., Péntek 15:26
Értékelése:

psy_58c2b79e39c15_timthumb.jpg

 És ott vannak azok, akik ültetnek. Elviselik a viharokat, és az évszakok változatosságát, miközben alig pihennek. De egy épülettel ellentétben a kert sohasem áll meg a növekedésben. És míg szükség van a kertész állandó figyelmére, egy kert mindig lehetővé  teszi a kertésznek, hogy megélje az élet nagy kalandjait.

A kertészek mindig felismerik egymást, mert tudják, hogy minden egyes növény történetében benne rejlik az egész világ növekedése.”Paulo Coelho: Brida 

Egészen elragadó könyv, amelynek nagyon különleges zenéje, és üzenete van. Coelho elkalauzol a spiritualitás egy olyan szegletébe, amely talán messze van a mindennapi élettől, de mégsem hihetetlen. Felkavar, és megmozgatja a lelket, de csak olyan mértékben, ami nem megterhelő. Hiszen   mindenki csak annyit dolgoz fel belőle, ami éppen a saját életében a továbblépéshez szükséges. 

Egy Brida nevű lányról - boszorkányról szól - aki fiatal, és kíváncsi, meg akarja érteni a körülötte lévő világot, úgy, mint bárki más. Keresi az utat, amelyen elindulhat, hogy megtalálja a lelki társát, a végzetét, önmagát. Nehéz letenni olvasás közben, mert öntudatlanul is a saját történetünk jár a fejünkben, amíg Bridáét olvassuk. Végiggondolhatjuk, hogy mit is jelent az, hogy lelki társ - valós és spritiuális értelemben - persze a válasz mindenkiben más formában fogalmazódik meg. Az viszont egy gyönyörű kép, hogy valaha egy test és lélek voltunk, csak az idők folyamán kettészakadtunk. Amikor aztán újra egymásra találunk, a helyére kerül a világ - ez egy pillanat alatt megtörténhet, csak több idő kell, míg áthelyezzük a racionalitásba - és valami egészen megváltozik. A személyes történetünk folytatódik, viszont mellettünk van a társunk, és ez egy nagyon biztos pont.

Persze, az útkeresés sohasem zökkenőmentes, és azzal jár, hogy szembenézünk a félelmeinkkel, és elviseljük a fájdalmat. De mindig lesznek olyan pillanatok, amikor azt mondhatjuk, hogy megérte.

Tehát, építesz, vagy ültetsz? Melyik fontosabb? A mai világban azt hiszem a válasz egyértelmű, a kérdés inkább, az hogy hogyan viszonyulunk ehhez. Bátran ajánlom a könyvet mindenkinek, mert mindenképpen ad valamit. Ha mást nem, egy kellemes estét.

KÉRDEZZEN TŐLÜNK