=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Könyvajánló / összes


psy_58c16452e12d7_timthumb.jpg

Áldatlan állapot

Szerző: Singer Magdolna - 2008.

 Amikor egy nő megtudja az örömteli hírt, hogy babát vár, természetes reakció a boldogság, a kíváncsi, reményteli várakozás, amit a „várandósság” kifejezés is közvetít. Az előtte álló hónapok a felkészülésről szólnak, testi és lelki értelemben is, hogy egy új életet hozunk világra, hogy (újból) szülőkké válunk. Valamint, rendületlenül hiszünk és bízunk abban, hogy egészséges, tökéletes gyermeknek adunk hamarosan életet.


psy_58c163f2bbfa0_timthumb.jpg

Szülők és gyermekek

Szerző: Haim Ginott - 2007.

 Az eredeti könyv a ’60-as években íródott angol nyelven. Azóta számos nyelvre lefordították és magyarul is több kiadást megért. Mindmáig aktuális, sőt modern írás a gyereknevelésről. 


psy_58c1637e860aa_timthumb.jpg

A terapeuta

Szerző: Camilla Grebe, Åsa Trӓff - 2014.

 Siri Bergman pszichológus életének egy részét ismerhetjük meg a könyvből. Munkája során Siri különféle kliensekkel és problémáikkal találkozik, igyekszik segíteni a kivezető út megtalálásában. Egy este saját házához közel találja meg egyik kliense holttestét, aki gyilkosság áldozata lett. A nyomozás során Siri számára kollegái és kliensei is potenciális elkövetők lesznek. A gyilkos több alkalommal jelzi Siri felé, hogy figyeli őt, így a pszichológus nőt egyre inkább hatalmába kerít a félelem.


psy_58c16319e33fc_timthumb.jpg

Barbara Coloroso: Zaklatók, áldozatok, szemlélők: az iskolai erőszak

Szerző: Barbara Coloroso - 2014.

 Mindig minimum hárman vannak: aki bánt, akit bánt és aki mindezt végignézi. De lehetnek csoportok egymás ellen, vagy – ami talán a legfélelmetesebb –, a csoport valaki ellen. Mindegy, mi a felállás, az erőszak sajnos a legtöbb iskolában megjelenik valamilyen formában. Mintha természetes része lenne az ebédszüneteknek, tornaóráknak, táboroknak. 


psy_589900d0af2fe_B290380.JPG

A legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról

Szerző: Bánki György - Ab Ovo, 2016.

Ez a könyv az érdeklődő nagyközönségnek szól, nem tankönyv és nem diagnosztikai vagy terápiás útmutató. Olyan igyekszik lenni, amilyet a szerző maga is szívesen elolvasna. A címe természetesen ironikus, viszont a témához illő.


11. / 12 oldal

KÉRDEZZEN TŐLÜNK