=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

Könyvajánló / összes


psy_58c2b6468744c_timthumb.jpg

Maradjunk együtt! - Házassági krízisek megoldása

Szerző: Gary Chapman - 2007.

 A mézeshetek után a házasságban szinte menetrendszerűen jelentkeznek olyan, eleinte jelentéktelennek tűnő nézeteltérések és problémák, amelyek megfelelő odafigyelés nélkül idővel válaszfalakká nőhetnek a házastársak között. Mit tehetnek a "se veled, se nélküled" csapdájában vergődő házastársak, akik nem akarnak elválni, de már nem látnak lehetőséget az elromlott kapcsolat helyreállítására?


psy_58c2b5ce885ea_timthumb.jpg

Függőségtől az intimitásig

Szerző: Pál Ferenc - 2010.

 „Szerelem, ha egyik a másikát repülni hagyja, 

de ha lezuhan, fél szárnyát kölcsönadja.”
(Szabó Éva: Szög és kereszt)


„Mitől válik egy találkozás meghitté és egy kapcsolat bensőségessé? Miben különbözik egy meghitt kapcsolat a társfüggőségtől? Tényleg igaz, hogy az intimitásból valakinek több kell, másnak kevesebb is elég belőle? Hogyan lehetséges az, hogy egyszerre vágyhatunk utána, és félhetünk is tőle? A meghittség egy varázslat, amivel néha megajándékoz az élet, vagy tehetünk is azért, hogy az intimitás magával ragadó élményeiben gazdag, tartós, bensőséges kapcsolatunk legyen?”


psy_58c2b54c03c1f_timthumb.jpg

Feldmár mesél

Szerző: Feldmár András - 2007.

Feldmár András neve ismerősen cseng itthon és külföldön is, hiszen hosszú évtizedek óta a tengerentúlon él. A Feldmár mesél című könyv negyven év terápiás tapasztalatát öleli fel, a szerző kiválogatott néhányat a legérdekesebb esetei, témái közül. Előadásokon elhangzott történeteket ismerhetünk meg, azokkal a kérdésekkel együtt, amiket a közönség feltett a terapeutának. Feldmár értető, olvasmányos stílusban szövi a fejezeteket, melyek alatt tanulságokat, útravalókat is kaphatunk. 

 


psy_58c2b4f934317_timthumb.jpg

Egymásra hangolva

Szerző: Gary Chapman - 2015.

 

 „Szeretsz?” – kérdezi a nő. „Persze hogy szeretlek!” – válaszolja a férfi. Nem egyszer voltam már tanúja ilyen, vagy hasonló beszélgetésnek. Megesik, hogy a férfi még azt is hozzáteszi: „Már mondtam!” vagy „Hányszor mondjam?!

 


psy_58c2b4a1d4ca4_timthumb.jpg

A belénk égett múlt - Elengedés, megbocsátás, újrakezdés

Szerző: Bagdy Emőke - Koltai Mária - Pál Ferenc - Popper Péter - 2011.

 

„Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Amíg szereted, fájni is fog a hiánya. Ez nem baj. Attól még elengedheted. Sírva búcsúzunk egymástól, s ha igazi a szereteted, ez egy jó sírás. Elválasztva lenni bárkitől is, akit szeretünk: fáj. Ha már nem fáj: nem is szeretjük. (...) Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján - abban a biztos reményben, hogy visszatalál majd hozzám. De amíg nincs itt, mindig hiányzik. És fáj.” Müller Péter3. / 12 oldal

KÉRDEZZEN TŐLÜNK