=

Itt kereshet szakembereink között.


KÉRDEZZEN TŐLÜNK

A pszichológus válaszol


Mitől lehettek a rohamaim ?
2017. május 18., Csütörtök 14:06 - Bács-Kiskun

Jó Napot Kívánok ! Azt szeretném kérdezni hogy lehetett-e agyvérzésem ? Nyáron leszek 20 éves. A panaszaim 2010-ben kezdődtek, a tünetek a következők voltak: szájzsibbadás nyelv kéz ujjak zsibbadása valamint látászavar és beszédzavar. Ezek a tünetek körülbelül 20 25 percig tartottak. A következő rohamom két évvel később tehát 2012 ben voltak a tünetek ugyanazok voltak. Orvoshoz voltam semmit nem találtak minden negatív lett. Majd ezek a tünetek 2014 ben újra jelentkeztek itt is minden negatív lett voltam ct n vérvételen carotis ultrahangon szív ultrahangon és mindent rendben találtak. Ekkor nagyon stresszes voltam szinte minden nap idegeskedtem. 2014 óta nem jelentkeztek a tünetek már nem is vagyok annyira stresszes. Ezek a tünetek lehetnek a stressz miatt ? Minden nap rá gondolok és félek hogy mikor fog rám jönni ez a roham. Akadályozza a mindennapjaimat nem merek eljárni szinte sehova attól félek hogy agyvérzésem lesz és bármikor meghalhatok. A családban nem volt senkinek agyvérzése vagy agydaganata sem. Egyedűl szívbetegség van a családban nagyapámnak .Kérem nyugtasson meg hogy semmi komoly baj nem állhat a háttérben! És azt szeretném kérdezni hogy ilyen tűneteket okozhatott a sok stressz ? Abban az időszakban nagyon sokat idegeskedtem akkor váltak el a szüleim és édesanyámmal laktam akinek lett egy új párja és vele állandóan veszekedtem. És most hiába nem volt már több mint 2 éve rohamom mégis minden nap rá gondolok félek hogy megint lesz, egyszerűen nem tudok megnyugodni.Pedig tudom hogy ha komolyabb baj lenne akkor az nem csak 2-3-szor jött volna rám a roham hanem többször,de mégis nagyon félek . Már ha rágondolok szinte olyan mintha el kezdene zsibbadni mindenem de valójában nem. Abban kérném a segitségét hogy legyen szives nyugtasson meg hogy csak a stressz váltotta ki ezeket a tüneteket és nem volt agyvérzésem ! Válaszát előre is Nagyon Szépen Köszönöm !! További Szép Napot Kívánok!

A választ Hollósy-Vadász Gábor küldte be.
Kattints ide, hogy megtekintsd a szakember adatlapját!

Kedves Brigitta! Köszönöm, hogy feltette kérdését az oldalon. Ha nem találtak a CT-en semmit, illetve a carotisok is rendben vannak, akkor nagyrészt kizárható az organikus ok. A tünetek, amiket leírt azok inkább pánikrohamokra jellemzők, amint Ön is írta a stressz hatására ezek felerősödhetnek. Azt ajánlanám Önnek, hogy keressen fel egy pszichológust, akivel hatékonyan lehetne oldani a szorongást, illetve ő tudna Önnek segíteni a korábbi stresszes élethelyzetek feldolgozásában, amik kiváltó okok lehettek. Ezek mellett tanácsolnám Önnek, hogy otthon próbáljon meg autogén relaxációt végezni, mivel ezzel eredményesen lehet oldani a rohamokkal kapcsolatos szorongást, félelmet. üdvözlettel Hollósy-Vadász Gábor Pszichológus Közigazgatás-tudományi PhD jelölt
kép: Hollósy-Vadász Gábor
Hollósy-Vadász Gábor

Kérdezzen tőlünk

KÉRDEZZEN TŐLÜNK